Doula-pakket en kosten

Ik bied jullie het volgende pakket aan:


  • Intake – Je bevalling is een ontzettend intiem moment. Daarom is het heel belangrijk dat het "klikt" tussen ons. Het kan een goed idee zijn om bij meerdere doula's in jouw regio langs te gaan.


  • Vervolggesprekken – Er volgen nog één à twee gesprekken om elkaar beter te leren kennen en om eventuele vragen of angsten te bespreken.


  • Geboorteplan – Vervolgens bespreken jij, je partner en ik jullie wensen en verwachtingen rond de bevalling. Dit is de basis voor een geboorteplan, een korte wenslijst (1 of 2 A4) die je ook met je verloskundige/gynaecoloog bespreekt. Ook tijdens de bevalling heb je een exemplaar bij de hand.


  • Bevalling – Ik ben vanaf drie weken voor je uitgerekende datum dag en nacht stand by. Ik blijf zodra je mij hebt opgeroepen de hele bevalling bij je, ongeacht hoe lang je bevalling duurt!


  • Nazorg – In de kraamweek  (of vlak daarna) kom ik bij je langs om na te praten over de bevalling. Tijdens deze afspraak krijg je van mij ook een geboorteverslag.


  • Mocht je tussendoor of achteraf behoefte hebben aan contact, of vragen hebben, dan kun je me altijd bellen of mailen.


Kosten:


Omdat een begeleiding niet in uren is uit te drukken, hanteer ik een vast tarief van 750 euro voor het gehele pakket. Dit is inclusief btw, maar exclusief reiskosten.


Een vergoeding van de kosten van een doula door de zorgverzekeraars is op dit moment eerder uitzondering dan regel. Het is dan ook goed van tevoren schriftelijk bij je verzekeraar te informeren of deze kosten worden vergoed indien je gebruik wenst te maken van een doula. Op deze manier weet je in ieder geval waar je - financieel gezien - aan toe bent.


Extra:


Het is mogelijk om aan te sluiten bij een groep in de cursus Buikdansen voor zwangere vrouwen. Buikdans wordt al eeuwenlang gebruikt als ondersteunende techniek tijdens bevallingen. Het kan je helpen in contact te blijven met jezelf en je kindje. De ontspannende bewegingen helpen je de weeën op te vangen. Tijdens deze lessen kom je op een zachte manier in contact met je vrouwelijke kracht en leer je dansen met je baby. Een mooie, liefdevolle voorbereiding op je bevalling. Deze cursus bestaat uit 8 lessen en kost 96 euro. Dit is inclusief een mooie henna-tattoo op je buik tijdens de laatste les! Deze lessen vinden plaats op donderdagavond in Bussum.


Als deelnemen aan de lessen niet tot je mogelijkheden behoort, maar je wilt wel gebruik kunnen maken van de buikdanstechnieken tijdens je bevalling, dan is het mogelijk aansluitend aan onze afspraken tijd te nemen de basistechnieken door te nemen. Deze privélessen kosten 30 euro per uur.


http://www.youtube.com/watch?v=-nEdqIopqRY 


http://www.youtube.com/watch?v=Mn-9mPzo-E0